نظریه مکتب شعر دینی درایران

نظریه مکتب شعر دینی درایران ، وبسایت استادسیدعلی اصغرموسوی : شاعر.نویسنده.پژوهشگر ادبیات و نظریه پرداز مکتب شعردینی در ایران

نظریه مکتب شعر دینی درایران

نظریه مکتب شعر دینی درایران ، وبسایت استادسیدعلی اصغرموسوی : شاعر.نویسنده.پژوهشگر ادبیات و نظریه پرداز مکتب شعردینی در ایران

استادسید علی اصغر موسوی ، متولد دوم خرداد 1345 در خرقان ساوه، .
فعالیت های ادبی خود را از سال 1364 با سرودن شعر آغاز کرده و تا سال 1381 در زمینه ی آثار منظوم و از آن تاریخ به بعد، به نویسندگی و تحقیق در زمینه ی فعالیت های پژوهشی – ادبی، با مراکز پژوهشی همکاری می کند. ایشان از نام آشنایان شعر کشور و از پژوهشگران استان قم و از ادیبان به نام منطقه خرقان ساوه - زرندیه استان مرکزی هستند.

ایشان دارای تالیفات پژوهشی دینی و مقالات و یاداشت های متعدد و پژوهش های کارشناسی رادیویی و تلویزیونی و گفتگو و مصاحبه با سایت خبرگزاری ها و جراید مکتوب کشور و نظریه پرداز مکتب شعر دینی در ایران هستند.
طبقه بندی موضوعی

نظریه جبرعشق و اختیار انتخاب

توسط مدیریت سایت های استاد سیدعلی اصغرموسوی | ۱۴۰۱/۰۴/۲۰ | 5

✍🏻بنده نظریه ای دارم به نام  «جبرعشق، اختیار انتخاب» و در آن با استفاده از بیت مرحوم کمال الدین وحشی بافقی (ره) به این نکته پرداخته ام :
اگر در دیدهٔ مجنون نشینی
به غیر از خوبی لیلی نبینی!
،،،،،
بنده عشق را در کنار عالم ادراکی عقل یک شاخصهٔ  «دیالکتیک» می بینم و نُمود عشق را به عنوان یک  «تعّیُن» بسته به عوالم صفاتی «جمال و جلال و کمال» می دانم!
 «عشق» شاید در وجود  «ذی الجود ذی الوجود حضرت حق جلّ جلاله الشریف» یک  «جوهر بالذات» باشد؛ اما در بین مخلوقات  «عرضی» است، نه  «ذاتی»!
به همین خاطر عرفا هرکدام به سهم ادراک و بصیرت آن را متعلق به صفتی دانسته ویا توصیف اش کرده اند.
برخی از شاعران همچون جناب مولوی بلخی (ره) عشق را با خصلت «جلالی» (خونریز و جبّار) معرفی کرده اند و برخی نیز (البته بسیاری) با خصوصیات  «جمالی» آن را طنّاز و عشوه گر توصیف کرده اند.
و اندکی از شاعران «کامل» نیز عشق را در وجوه  «صفات کمالیه» به تصویر کشیده اند که مرتبهٔ کمال در عشق، مرتبه ای علوی و غیر قابل درک و فهم و وصف برای  «ناپختگان» وادی معرفت است!
و پختگان معرفت را اندیشه هماره چنین است که :
گه دلم در پیش تو، گه پیش اوست(هوست)
رو که در یک دل نمی گنجد، دو دوست!!✍🏻📚
🍎🌹🙏🏻
یاحق
برقرارباشید ان شاءاللّه ✅

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۴/۲۰
سیدعلی اصغر موسوی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی