نظریه مکتب شعر دینی درایران

نظریه مکتب شعر دینی درایران ، وبسایت استادسیدعلی اصغرموسوی : شاعر.نویسنده.پژوهشگر ادبیات و نظریه پرداز مکتب شعردینی در ایران

نظریه مکتب شعر دینی درایران

نظریه مکتب شعر دینی درایران ، وبسایت استادسیدعلی اصغرموسوی : شاعر.نویسنده.پژوهشگر ادبیات و نظریه پرداز مکتب شعردینی در ایران

استادسید علی اصغر موسوی ، متولد دوم خرداد 1345 در خرقان ساوه، .
فعالیت های ادبی خود را از سال 1364 با سرودن شعر آغاز کرده و تا سال 1381 در زمینه ی آثار منظوم و از آن تاریخ به بعد، به نویسندگی و تحقیق در زمینه ی فعالیت های پژوهشی – ادبی، با مراکز پژوهشی همکاری می کند. ایشان از نام آشنایان شعر کشور و از پژوهشگران استان قم و از ادیبان به نام منطقه خرقان ساوه - زرندیه استان مرکزی هستند.

ایشان دارای تالیفات پژوهشی دینی و مقالات و یاداشت های متعدد و پژوهش های کارشناسی رادیویی و تلویزیونی و گفتگو و مصاحبه با سایت خبرگزاری ها و جراید مکتوب کشور و نظریه پرداز مکتب شعر دینی در ایران هستند.
طبقه بندی موضوعی
۲۰ تیر ۰۱ ، ۰۵:۳۴

نظریه مکتب شعر امامیه

نظریه مکتب شعر امامیه

توسط مدیریت سایت های استاد سیدعلی اصغرموسوی | 

نظریه مکتب شعر امامیه

 | ۱۴۰۱/۰۴/۲۰ | 5

بسیاری از اشعار آئینی از منابع غیرمعتبر است/ اشعار خوانده شده در صداوسیما از لحاظ معارف اسلامی دارای اشکال است؛سید علی اصغر موسوی در گفت وگو با شفقنا

شفقناقم- شاعر و پژوهشگر امامیه معتقد است: اشعاری که در جشنواره ها خوانده می شود و نیز اشعاری که توسط مداحان در منبر اجرا می شود، از منابع معتبر نیست و اغلب « رعایت شأن ممدوح» در آن ها لحاظ نشده است.

به گزارش شفقناقم، سید علی اصغر موسوی شاعر و نویسنده و پژوهشگر مکتب دینی در ایران در آخر اشعار خود، امضای مکتب امامیه را درج می کند. به همین بهانه حضور ایشان رسیده و گفت وگویی را با این استاد و شاعر انجام داده ایم که به صورت زیر تقدیم مخاطبان می شود.

 

مکتب امامیه چیست؟

کلام امامیه از مذاهب کلامی اسلامی است که به اثبات، تبیین و دفاع از آموزه‌های این علم به روش اهل بیت(ع) و شاگردان برجستۀ آنها می‌پردازد و در آن بر کاربرد عقل و نقل در مسائل اعتقادی تأکید می‌گردد. کلام امامیه در برابر کلام معتزله، اشاعره و ماتریدیه قرار دارد و عمده تفاوت آن با دیگر مکاتب کلامی در روش و مسائل مربوط به امامت است.

 

چرا شما در امضای برخی از اشعار خود «مکتب امامیه »می آورید؟

وقتی بنده همیشه شاعران را به رعایت موازین ادبیات در اشعار آیینی تشویق می کنم پس بنده به عنوان یک نظریه پرداز باید خودم در اشعارم تمام موازین محتوایی، مفهومی و رسانه ای آن را در ادبیات رعایت کنم در غیر این صورت تفاوتی میان من که تجربه ای چندین ساله در شعر و پژوهش در کشور دارم با شاعری که چند صباحی قدم در شعرو‌ ادبیات گذاشته نخواهد بود.

 

از الزامات ادبی این مکتب چیست؟

رعایت شأن و حقوق خدا، قرآن و اهل بیت (ع) در اشعار و روایات گزینشی از آن است که باید مسند باشد و نه مرسل و سلیقه ای و تخیل آمیز!

 

آیا شعرای اشعار آیینی امروز این این مکتب را رعایت می کنند؟

متاسفانه در اکثریت اشعار این مسیر رعایت نشده و نمی شود و همین موضوع ضربه بزرگی هم اکنون به شعر ماندگار آیینی زده و در آینده نیز بیشتر خواهد زد چراکه برای هدفی متعالی تلاش نمی کنند و تلاششان تنها معطوف به همایش ها و جشنواره هاست!
اغلب اشعار خوانده شده در صدا و سیما از لحاظ معارف اسلامی، مشکل دارند چون توسط کارشناسان معارفی انتخاب نمی شوند ! بیشتر اشعار رومانتیک هیئتی انتخاب می شود که اغلب « رعایت شأن ممدوح» در آن ها لحاظ نشده است!
بی پردگی در روایت زندگی اهل بیت علیهم السلام در مکتب کلامی امامیه، مذموم است و پیروان ائمه متعهد به حفظ اسرار اهل بیت علیهم السلام هستند! اما این مطلب در شعرای آیینی جوان و گاه پیشکسوت اصلأ رعایت نمی شود.

 

جنابعالی به عنوان کسی که در زمینه شعر آیینی تجربه چندین ساله دارید بهترین منبع برای شاعران برای استفاده در اشعار آیینی چیست؟

منبع شعر آیینی اگر قرآن و عترت است، چرا باید علیرغم توصیه قرآن و اهل بیت علیهم السلام،همه روایات را مکشوف بیان کنند!
متاسفانه بعضا بسیاری از اشعار از منابعی استفاده می شود که اصلا معتبر نیست چه در اشعاری که در جشنواره ها خوانده می شود چه اشعاری که توسط مداحان در منبر اجرا می شود!

استاد از اینکه وقت ارزشمند خودتون را در اختیار بنده قرار دادید صمیمانه تشکر می کنم برای جنابعالی آرزوی سلامتی و موفقیت دارم .

 

گفت وگو: هادی بیابانی

برچسب ها: سید علی اصغر موسویشعر آئینیمکتب امامیههادی بیایانی

اشتراک این مطلب

  •  
  •  
  •  
  •  

0

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۴/۲۰
سیدعلی اصغر موسوی

نظرات  (۱)

۲۷ دی ۰۲ ، ۰۵:۵۴ عطاملک | قرارگاه سایبری

سلام علیکم

از جنابعالی دعوت می کنم نظریات و افکارتان را در شبکه اجتماعی ویترین نیز به اشتراک بگذارید

با سپاس

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی